Slik politiet vurderer saken er det ikke fare for omgivelsene.

Den avdøde er nå identifisert og pårørende er varslet. Det er besluttet obduksjon av avdøde. Den avdøde er en mann i 50-årene, ikke hjemmehørende i Trøndelag.

- Politiet har igangsatt etterforskning og er i gang med krimtekniske undersøkelser på åstedet, det er påbegynt avhør og innhenting av digitale spor. Det blir også gjort rundspørringer i nabolaget utover kvelden og tidlig natt, sier Anette Strøm Røsholdt, påtaleansvarlig i saken ved Trøndelag politidistrikt.

- Vi er i en tidlig fase av etterforskingen. Så langt er politiets hovedhypotese drap, men vi jobber ut ifra flere teorier, herunder muligheten for straffefrihetsgrunner som nødrett og nødverge. Fokus fremover blir å kartlegge hendelsesforløpet, sier Anette Strøm Røsholdt, påtaleansvarlig i saken ved Trøndelag politidistrikt.

Tore Angen bistår som forsvarer til siktede.

For media:

Påtaleansvarlig Anette Strøm Røsholdt er tilgjengelig på telefon 73 48 94 50 mandag 22. mai kl. 10:00-11:00. Vi tilrettelegger også for TV intervju utenfor politihuset i Trondheim kl.12.00 mandag 22. mai. Ved ønske om TV intervju send sms til Ane Flo på 41 46 24 02.