Politimann med arbeidsskjorte foran politibil.
Politiuniformen er fortsatt lett gjenkjennelig med den nye funksjonelle arbeidsskjorta. Samme profilering og merking – og enda mer praktisk.
FotoHaakon Stensrud / Politiet

Den nye arbeidsskjorta er utviklet spesielt for politiets operative tjeneste – og skiller seg fra den eksisterende lyseblå skjorta i farge og kvalitet.

Ny arbeidsskjorte, ny farge

Fargen på den nye arbeidsskjorta – sort med blåskjær - harmonerer med den øvrige operative uniformen. Skjorta er produsert i et fleksibelt og holdbart tekstil som er spesielt utviklet for det norske politiet.

Stø Flatla forteller at flere land allerede har tatt i bruk tilsvarende skjorter i sin polititjeneste, blant annet Sverige og Island. Forsvaret har også brukt en liknende skjorte i en årrekke. - Både tekstil og funksjon gir bedre arbeidshverdager for de operative.

De velkjente lyseblå skjortene vil fortsatt være i bruk i politiets administrative funksjoner. Av budsjettmessige årsaker vil det også være en overgangsfase med bruk av ulike skjorter.

Forstørr bilde Politiets nye arbeidsskjorte
Den nye skjorta har flere smarte detaljer, som blant annet praktiske lommer for oppbevaring.
FotoHaakon Stensrud / Politiet

Testet av brukerne

De nye arbeidsskjortene er grundig testet av brukere i flere distrikter og i ulike tjeneste. Brukere som har testet arbeidsskjorta forteller om bedre funksjonalitet i kombinasjon med vernutstyr og utstyrsbelte. De fremhever spesielt komfort og robusthet som positive egenskaper ved den nye skjorta.

Forstørr bilde Politikvinne og politimann med ny arbeidsskjorte
Politiets nye arbeidsskjorte medfører at slips utgår i operativ tjeneste.
FotoHaakon Stensrud / Politiet

Etisk Handel
Politiets Fellestjenester har over tid jobbet med miljø- og bærekrafts-spørsmål. - Gjennom medlemskapet i Etisk handel Norge setter vi også fokus på menneskerettigheter, forteller Stø Flatla. - I denne konkurransen var det et krav at leverandørene skulle oppgi  sporbarhet i leverandørkjeden. Erfaringen fra denne konkurransen viser oss hvor villige leverandørene er til å gi opplysninger, og gir oss et inntrykk av deres stilling til CSR (Corporate Social Responsibility). Dette sender et tydelig signal til markedet, og gir oss et godt grunnlag til videre arbeid med etisk handel.

Forstørr bilde Politimann med ny arbeidsskjorte
Tekstilet til skjorten er laget av resirkulert polyester og økologisk bomull som bidrar til å transportere fuktighet unna kroppen.
FotoHaakon Stensrud / Politiet