Politiet fikk melding om truslene som ble sendt på epost til skolens administrasjon i morges klokken 0638. Truslene var knyttet til undervisning om Pride.  Tidlig i ettermiddag ble en gutt på en annen kant av landet tatt inn til avhør og siktet i forbindelse med truslene. Det er ingen mistenkte lokalt i Vadsø.

-Det vi kan si om den antatte gjerningspersonen er at han er under den kriminelle lavalder og har ikke hatt til hensikt å gjennomføre eller gjøre alvor av truslene. Det framstår for politiet at intensjonen har vært et forsøk på å skape utrygghet og spre frykt, opplyser politioverbetjent Endre Grane ved Vadsø politistasjon.

Det å framsette slike trusler er en svært alvorlig handling selv om det ikke er en intensjon om å gjennomføre faktiske voldshandlinger. Selv om det ikke anses som en reell fare, kan slike trusler være egnet til å fremkalle alvorlig frykt. Politiet tar slike trusler på alvor og har etterforsket saken taktisk og teknisk i dag.

-Slik vi vurderer situasjonen nå, oppfordrer politiet alle til å fortsette hverdagen som normalt. Vi gjør det vi kan for å trygge elever, foreldre og lærere for at ingen skal kjenne seg usikre for å gå på skolen.

Skolen og kommuneledelsen er informert etterforskningen og siktelsen.

Når det gjelder Pride arrangement i Vadsø som skal foregå til helgen har politiet god dialog med arrangørene og vil bidra med tilpassede sikringstiltak og tilstedeværelse for å bidra til en trygg og god feiring.