Publisert 13.07

Gjennomfører vitneavhør og undersøkelser etter mistenkelig dødsfall i Lier

Politiet gjennomfører torsdag ettermiddag og kveld vitneavhør og undersøkelser på en adresse i Lier etter at en person ble funnet død i en bolig torsdag ettermiddag.

- Avdøde er en mann, han er ikke formelt identifisert, men politiet har en formening om hvem han er. Vi gjennomfører nå flere etterforskningsskritt, blant annet vitneavhør, tekniske undersøkelser på stedet og rundspørring i området, sier politiadvokat Eldbjørg Martinsen i Sør-Øst politidistrikt.

En mann tok kontakt med politiet torsdag, og varslet om at en person var død på en adresse. Politiet undersøkte stedet, og mannen som hadde meldt ifra ble pågrepet og siktet i saken. Han sitter nå i arresten, og han vil bli framstilt for varetektsfengsling fredag 14. juli, siktet for forsettlig drap.

Politiet fikk melding ved 13-tiden torsdag ettermiddag. Boligen der avdøde ble funnet er sperret av, og det gjennomføres tekniske undersøkelser blant annet med bistand fra Kripos. 

- Det gjenstår mange etterforskingsoppgaver. Jeg kan foreløpig ikke si noe om relasjon mellom siktede og avdøde. Siktede er ennå ikke formelt avhørt, men vi håper å kunne gjennomføre et avhør så raskt som mulig. Det er også for tidlig å si noe om motiv eller bakgrunn for handlingen, sier Martinsen.

Det vil sannsynligvis bli gjennomført en obduksjon av avdøde fredag.