Bilde av politibåten i Kristiansand
Politibåten i Kristiansand
FotoPolitiet

De tre politibåtene som patruljerer mellom Risør i øst og Flekkefjord i vest har kontrollert i overkant av 700 båter og rundt 10 prosent av disse har fått forelegg.

Promillekjørere                                                                                         

Politiet i Agder har så langt i sommer tatt 28 båtførere med promille hvorav en hadde over to i promille. 

– Antallet promillekjørere som vi har tatt på sjøen, er dessverre som forventet, sier koordinator for sjøtjenesten i Agder politidistrikt, Magnus von Porat Fiane.

Vedkommende som ble tatt med over to i promille, risikerer fengselsstraff. Promillegrensen til sjøs er 0,8. 

Flyteplagg og fart

De fleste foreleggene gjaldt manglende bruk av flyteplagg og dernest fart. Været har til dels vært dårlig og det har også ført til mindre aktivitet på sjøen.

Ingen alvorlige ulykker så langt

– Vi har heldigvis ikke registrert ulykker med alvorlig personskade på sjøen i Agder så langt i sommer.  En oppfordring til båtfolket er å holde seg borte fra alkohol om man skal kjøre båt og ellers vise hensyn og bruke flyteplagg, sier Fiane. 

– Vi har snakket med mange av dem som tilbringer deler av sommeren på sjøen og vi har bare fått gode tilbakemeldinger på vår tilstedeværelse. Det er hyggelig for oss og det viser samtidig at mange føler seg tryggere når de vet at politiet er på sjøen, avslutter Fiane.

Til media:

Dersom det er henvendelser knyttet til denne saken, så kan man henvende seg til Stab for kommunikasjon på telefon 488 95807 mellom klokken 12 og 14.