Oppdatering søndag 27. august kl. 10:15: 

Mann i 20-årene avhørt i natt – siktelsen for drap opprettholdes

En mann i 20-årene ble sent lørdag kveld siktet for drap, etter funn av en død kvinne i en bolig i Stjørdal sentrum. Det ble gjort innledende avhør av mannen natt til søndag, og siktelsen opprettholdes.

Den siktede mannen meldte selv fra om hendelsen via telefon til politiet ca. kl. 20:00 lørdag 26. august, og møtte deretter opp på politistasjonen på Stjørdal. Der ble han tatt hånd om av politiet og ført til arresten i Politihuset i Trondheim.

Den avdøde er en kvinne i 20-årene, som var gift med den siktede mannen. De to delte bopelen der den avdøde ble funnet. Stjørdal kommunes kriseteam ble koblet på saken lørdag kveld, for å ta vare på de pårørende i saken.

- Mannen har forklart seg i avhør og virker å være innstilt på å samarbeide med politiet. Vi ønsker foreløpig ikke å si noe konkret om hva han forklarer og hvordan han stiller seg til straffeskyld, av hensyn til vitnepåvirkning. Det vil fremover bli gjort flere avhør av mannen og kretsen rundt mannen og fornærmede i saken, sier påtaleansvarlig Thomas Berg i Trøndelag politidistrikt.

Det er per nå ingen andre mistenkte i saken enn den siktede mannen. I tillegg til avhør, vil det bli gjort flere kriminaltekniske undersøkelser i løpet av dagen og gjennomgang av elektroniske beslag.

- Av hensyn til etterforskningen er det for tidlig å si noe om dødsårsak og motiv for drapet. Den siktede mannen vil trolig fremstilles for fengsling i Trøndelag tingrett førstkommende mandag, sier påtaleansvarlig Thomas Berg.

Politiet har per nå ingen flere kommentarer i saken. Oppnevnt forsvarer i saken er Kolbjørn Lium.

-------------------------------------------

Pressemelding lørdag 26. august kl. 22:57

Politiet etterforsker en alvorlig hendelse, etter å ha funnet en død person i en bopel i Stjørdal kommune lørdag kveld. På grunnlag av opplysningene politiet har innhentet, etterforskes hendelsen som drap.

Politiet fikk melding om hendelsen kl. 20:01 på kvelden lørdag 26. august. En person har meldt seg til politiet etter hendelsen og vedkommende er tatt hånd om av politiet. Politiet utarbeider nå en siktelse.

- Personen vil bli forsøkt avhørt på Trondheim sentrum politistasjon i løpet av kvelden. Ut fra opplysningene vi har, anser vi det ikke som at det er fare for andre personer, sier påtaleansvarlig Thomas Berg i Trøndelag politidistrikt.

Politiet er i gang med krimtekniske undersøkelser på åstedet og avhør, og har gjort beslag i flere elektroniske enheter. Det er besluttet obduksjon av den avdøde.

- Vi er i en veldig tidlig fase av etterforskningen, og jobber ut fra flere teorier om hva som har skjedd. Vi kan foreløpig ikke si noe mer om hendelsen, av hensyn til etterforskningen, sier påtaleansvarlig Thomas Berg.

Stjørdal kommune har iverksatt kriseteam og er i gang med oppfølgingsarbeid av de som er berørt.

Oppnevnt forsvarer i saken er Kolbjørn Lium.

Politiet har ingen flere kommentarer per nå. 

Med vennlig hilsen,
Politiet i Trøndelag