Nabolagspolitiet går sin første fotpatrulje
Nabolagspolitiet gikk sin første fotpatrulje på Grønland denne uka.
FotoFoto: Even Haaland /Politiet

– Vi håper at økt tilstedeværelse til fots i bybildet vil bidra til å skape større trygghet for dem som bor der. Det er spesielt viktig i ett område hvor det erfaringsmessig har skjedd mye kriminalitet. Sammen med nabolaget ønsker vi å prioritere det som er viktig, og bruke tid på å bygge relasjoner og være tilgjengelige for folk, sier fungerende leder for enhet sentrum, Joakim Dyrdal.

Mandag 25. september gikk to tjenestepersoner sin første fotpatrulje som nabolagspoliti på Grønland. På sikt vil totalt seks stykker jobbe utelukkende i området, primært gjennom tilstedeværelse og patruljering til fots.

Nabolagspolitimodellen kommer i tillegg til forebyggende politi og ordinære patruljer som allerede jobber i området.

– Vi har testet ut modellen med nabolagspoliti på Tøyen siden januar, og har fått utelukkende positive tilbakemeldinger fra bydelen og andre samarbeidspartnere. Vi opplever at vi er mye tettere på. Nå skal vi ta med oss de gode erfaringene over til Grønland, sier teamleder for nabolagspolitiet, Kristin Marøy Hoff.

I løpet av sommeren har politiet hatt særlig fokus på å skape trygghet på Grønland og Vaterland.

– Med nabolagspolitiet sikrer vi en kontinuitet i vår tilstedeværelse. Vi ser frem til å komme enda tettere på de som bor og virker i området, og gjøre det vi kan for at Grønland skal bli et godt sted å være for alle, sier Dyrdal.