– Kongsvinger kommune er siktet for uaktsomt ha forvoldt en annens død, og kommunen er siktet etter arbeidsmiljølovens paragraf 19 som omhandler systemsvikt, opplyser politiinspektør Henning Klauseie.

Det var 4. november 2022 at 11-åringen spiste deler av en hvetebolle som inneholdt melkeprotein på skolen og på vei hjem kollapset han. Gutten døde på sykehus dagen etter, og obduksjonsrapporten konkluderte med at han døde som følge av en kraftig allergisk reaksjon.

Politiet mener systemsvikt i Kongsvinger kommune gjorde at lærer ikke hadde fått vite at den allergiske reaksjonen kunne oppstå halvannen til to timer etter at han fikk i seg noe han ikke tålte. Foresatte og helsepersonell ble ikke varslet om at gutten hadde spist deler av en bolle før han gikk hjem fra skolen.

Forelegget til kommunen er skrevet etter ordre fra Statsadvokatene i Hedmark og Oppland. Dersom kommunen ikke vedtar forelegget, vil saken sendes til retten. Ved å ikke godta forelegget, bortfaller strafferabatten, og det vil i retten bli lagt ned påstand om 1,8 millioner kroner i bot, samt krav om å dekke saksomkostninger.