Oppdatering mandag kl 13:35

Mannen som er pågrepet og siktet for drap ble fremstilt for varetektsfengsling lørdag 18. november. Han er varetektsfengslet frem til 15. desember 2023. Siktede har brev- og besøksforbud hele perioden, og er underlagt fullstendig isolasjon i de to første ukene av varetektperioden. Vi har forsøkt å gjennomføre avhør av siktede, men han har ikke ønsket å la seg avhøre.

Gjennom helgen har vi gjennomført vitneavhør. Vi har også startet gjennomgang av elektronisk beslag, og fortsetter med gjennomgang og sikring av kriminaltekniske spor.  

Avdøde blir obdusert i dag, mandag 20. november.

Bistandsadvokat for de etterlatte er Erlend Kim Fossen. 

-----

Priv til red. 

Påtaleansvarlig Camilla Ek Sørensen kan siteres. Hun vil være tilgjengelig for intervju på tlf. 969 46 806 fra kl. 13:45-14:15.

For praktiske spørsmål, ta kontakt med pressevakt på tlf. 488 66 885 (bemannet hverdager kl. 08.00-15.30).

---------------

Oppdatering fredag kl. 10:20

Politiet mottok melding i dag, fredag, ca. kl. 08.00 melding om en voldshendelse på en privat adresse i Nittedal. Ved utrykning fra nødetatene ble det gjort funn av en alvorlig skadd kvinne. Kvinnen ble erklært død på stedet.

På bakgrunn av hendelsen har Øst politidistrikt iverksatt drapsetterforskning. En mann er pågrepet, og siktet for drap.

Vi jobber nå med å kartlegge de nærmere omstendighetene. Etterforskningen består av blant annet kriminaltekniske undersøkelser og taktiske etterforskningsskritt i form av avhør.

Hva gjelder eventuell relasjon mellom siktede og avdøde er dette en del av etterforskningen. Det er for tidlig å utdype dette nærmere, men vi kan bekrefte at de kjente hverandre.

Politiet jobber med å varsle de pårørende.

--------

Priv til red.

Påtaleansvarlig Camilla Ek Sørensen kan siteres. 

For praktiske spørsmål, ta kontakt med pressevakt på tlf. 488 66 885 (bemannet hverdager kl. 08.00-15.30).