- Så langt har etterforskningen avdekket knytninger til norske kriminelle nettverk med forgreininger til utlandet. Vi ser at den type bombe som er brukt i Drøbak er lik som de bombene man har sett blitt brukt i Sverige, men vi understreker at vi ikke har noen holdepunkter for at nettverket Foxtrot står bak, sier politiadvokat Christian Gjølberg Finnanger.

Eksplosjonen ga store skader på utsiden og innsiden av boligen og var kraftig nok til at liv kunne ha gått tapt. Politiet frigir nå flere bilder fra åstedet, se under.

- Saken etterforskes per nå som et drapsforsøk (§ 275, jf. §16) og etterforskningen har dreid seg over på de større kriminelle nettverkene i både Norge og utlandet, sier Finnanger.

Politiet ser på dette som en svært alvorlig sak, og det er i etterkant av 24. oktober lagt ned mye ressurser i etterforskningen av saken som er viktig at prioriteres og oppklares. Politiet ønsker ikke å gå ut med konkrete motiv i saken ut over at det fremstår som en intern konflikt. - Dette var et målrettet angrep innad i kriminelle miljøer og det er viktig for meg å understreke at det er trygt å bo og leve i Drøbak, sier Finnanger.

Per nå er ingen pågrepet i saken og politiet har fremdeles behov for informasjon. - Vi oppfordrer alle som bor i, eller har oppholdt seg i området ved Ellefaret natt til 24.10, å sjekke dashbordkamera på biler, dørklokkekamera eller annen videoovervåking for å se om det har fanget opp noe som kan være relevant for saken. Vi ønsker også å komme i kontakt med andre som kan ha informasjon som er relevant for saken.

Har du informasjon kan dette deles på politiet.no/tips.

--------------------------

Politiadvokat Finnanger er tilgjengelig på telefon 969 46 806 mellom kl 08:15 og 10:00 i dag. 

Om det er ønskelig med bedre kvalitet på ett eller flere av bildene, ta kontakt med pressevakt på tlf: 488 66 885.

Forstørr bilde Bilbatteri på åstedet
FotoPolitiet/Øst politidistrikt
Inngangspartiet
FotoPolitiet/Øst politidistrikt
Forstørr bilde Inngangspartiet
FotoPolitiet/Øst politidistrikt
Forstørr bilde Inngangspartiet
FotoPolitiet/Øst politidistrikt
Forstørr bilde Inngangspartiet
FotoPolitiet/Øst politidistrikt