Det ble satt i gang en omfattende etterforskning, og politiet pågrep i natt en mann i slutten av tenårene. Han er siktet for drapsforsøk.

Fornærmede er kritisk skadet, og er til medisinsk oppfølging.

Etterforskningen er i en innledende fase og pågår med full styrke. Det er sentralt for politiet å få gjennomført avhør av siktede i dag.

Dersom det er vitner som ikke har snakket med politiet, bes de om å ta kontakt snarest. Bilder, videoer og annen vitneinformasjon kan sendes til https://tips.politiet.no/oslo

Advokat Tomm Skaug er oppnevnt som forsvarer.

Oppdatering 28.11.23 kl. 09:28:

Siktede forklarte seg i et flere timer langt avhør hos politiet i går ettermiddag. Han knyttet seg til hendelsen, men erkjente ikke straffeskyld etter siktelsen. Han er siktet for drapsforsøk.

Politiadvokat Ole Kristian Holtsmark har besluttet å fremstille siktede for varetektsfengsling i dag. Politiet begjærer siktede fengslet i fire uker med restriksjoner. Fengslingsmøtet er berammet til klokken 1300 i Oslo tingrett.


Oppdatering 28.11.23 kl. 15:03:

Politiet pågrep i formiddag ytterligere en person i saken. Personen er i tenårene. Han er siktet for drapsforsøk, eller medvirkning til drapsforsøk.

Vedkommende sitter nå i avhør hos politiet.

Forsvarer er Marius Dietrichson.

 

Oppdatering 29.11.23 kl. 10:17:

Personen som i går ble pågrepet, fremstilles i dag for varetektsfengsling.

Politiet begjærer siktede fengslet i to uker. Fengslingsmøtet er berammet til klokken 1300 i Oslo tingrett.

Politiadvokat Ole Kristian Holtsmark er tilgjengelig for å svare på spørsmål fra media etter fengslingsmøtet.

 

Oppdatering 29.11.23 kl. 14:47:

Politiet pågrep i dag ytterligere to personer i tenårene i saken. De er unge menn på 16 og 18 år. De er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk.

Forsvarere er Marijana Lozic og Cathrine Grøndahl.

Oppdatering 30.11.23 kl. 10:42

I dag vil en 18 år gammel mann som ble pågrepet av politiet i går, onsdag 29.11.23, bli fremstilt for fengsling. Politiet vil begjære varetektsfengsling i 2 uker med brev- og besøkskontroll.

Fengslingsmøtet er kl. 13 i Oslo tingrett.

En 16 år gammel som også ble pågrepet av politiet i går, ble løslatt av politiet onsdag kveld.