Oppdatering mandag 18. desember kl 12:15

Pågripelsene har skjedd etter et godt samarbeid med svenske myndigheter, og pågripelsene ble foretatt i Sverige.  En person ble pågrepet for noe tid tilbake, mens de to andre ble pågrepet søndag kveld. Alle tre er begjært utlevert til Norge, og befinner seg fortsatt i svensk varetekt.

Politiet mener nå å ha god oversikt over hendelsesforløpet den 28. november og de pågrepnes rolle i dette.

Etterforskningen har vist at de pågrepne har knytninger til kriminelle nettverk i Sverige, men det er for tidlig å konkludere med hvilke konflikter som ligger bak som motiv for hendelsen.

-------------------------------------------------------

Priv til red.

Påtaleansvarlig Christian Gjølberg Finnanger er tilgjengelig for presse mellom kl 12:30 og 14:00 i dag på telefonnr: 969 46 806

Vi gjør oppmerksom på at telefonnummeret til påtaleansvarlig går inn i en sløyfe, og får du ikke svar når du ringer, blir du satt i en kø og vil få svar så snart som mulig. Dette telefonnummeret er bare bemannet i den gitte tidsperioden.

Ønskes intervju til TV avtales dette med pressevakten på tlf 488 66 885.

---

Oppdatering onsdag 29. november kl. 10:20

Det vil bli holdt en pressebrief på Moss politistasjon med påtaleansvarlig Christian Gjølberg Finnanger, politistasjonssjef Henning Dalbye og ordfører Simen Nord i dag klokken 13.

Adressen er Prins Chr. Augusts plass 3, 1530 Moss.

For praktiske spørsmål, ta kontakt med pressevakt på tlf. 488 66 885 (bemannet hverdager kl. 08.00-15.30).

---

Oppdatering tirsdag 28. november kl. 21:07

Mannen i 30-årene ble truffet av flere skudd. Han er fraktet til Ullevål sykehus, og skadegraden er foreløpig ukjent.

Det er for tidlig å si noe om motiv eller bakgrunn for skytingen, men per nå fremstår det ikke som tilfeldig. Mannen er svensk statsborger, og kjent av politiet fra tidligere.

Politiet leter etter en eller flere gjerningspersoner som stakk fra stedet i en mørk bil. Ingen personer er så langt pågrepet, og etterforskningen fortsetter for fullt.

Det var mange vitner på stedet, og politiet har avhørt flere av disse i kveld.

Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner som har observasjoner i området i tiden før, under og etter hendelsen. Vi ønsker også å få tilsendt video og bilder om noen har det. Politiet kan kontaktes på tlf. 02800.

--- 
Priv til red.

Politiadvokat Christian Gjølberg Finnanger kan siteres.