Savnet person på Sørlandssenteret
Savnede John Egil (73) på Sørlandssenteret før han forsvant ved Rona senter.
FotoOvervåkningskamera

Etterforskningen så langt har vist at siste sikre observasjon av savnede er gjort utenfor Rona senter tirsdag 28. november klokken 12:58. Det er fire minutter etter at han gikk av en buss som kom fra Sørlandsparken.

Overvåkningsbilder viser at 73-åringen passerte senteret og gikk til venstre, på sørsiden av bygget. Overvåkningsbildene har ikke tidligere vært kjent for politiet.

Handlepose
Etterforskningsleder Magnus Korsvik i Agder politidistrikt sier politiet ønsker tips om observasjoner av savnede eller en handlepose han hadde med seg:

– Tidligere på dagen hadde savnede handlet frukt og boller på Rema 1000 på Sørlandssenteret. Han kjøpte pærer, klementiner, rød paprika og en pose med rosinboller. Dersom noen har funnet en pose med slikt innhold, i eller rundt området Rona, Drangsvann, Strømme eller Sukkevann, ber vi dem ta kontakt, sier Korsvik.

Politiet går også ut med et nytt bilde av savnede John Egil. Bildet er tatt på Sørlandssenteret like før han tok bussen til Rona. Som bildet viser hadde han på seg en lys jakke med et merke på venstre arm og mørke bukser og mørke sko. Han hadde også med seg en grå lue og sorte hansker under armen.

– En hypotese er at John Egil er død, men det er uansett viktig for de pårørende at han blir funnet, sier Korsvik.

Aktuelle busspassasjerer
Politiet har tidligere ønsket å komme i kontakt med tre buss-passasjerer som gikk av på samme holdeplass som John Egil ved Rona. Politiet har så langt ikke kommet i kontakt med noen de tre.

– Vi ønsket å finne ut hvilken retning den savnede hadde tatt etter at han gikk av bussen, men de nye overvåkningsbildene fra Rona senter forteller oss dette. Vi ønsker likevel at de tre kontakter oss, sier Korsvik.

Søk etter antatt omkommet
Politiet planlegger et søk etter antatt omkommet.

– Vi planlegger, i samarbeid med frivillige organiserte letemannskaper, et søk etter antatt omkommet. Når søket vil bli satt i gang må vi komme tilbake til, sier Korsvik.

Eventuelle tips kan meldes til Agder politidistrikt på 02800.

 

Media:
Spørsmål knyttet til denne saken kan rettes til Stab for kommunikasjon i Agder politidistrikt på agder.kommunikasjon@politiet.no