Som kjent er en person siktet i saken. Politiet i Nordland kan bekrefte at den siktede er en mann på 19 år, og at han er siktet for drap på sin mor og sin stefar, samt drapsforsøk på sin 11 år gamle halvsøster. Den 11 år gamle jenta ble sendt til Nordlandssykehuset i går med knivskader. Det var hennes mor og far som ble funnet død på stedet sammen med siktede.

De undersøkelser som er gjort så langt i saken underbygger politiets hypotese om at siktede har tatt livet av mor og stefar og skadet lillesøsteren, før han tok sitt eget liv. I tillegg var siktedes søster på 16 år til stede i huset da hendelsen skjedde. Hun kom fra hendelsen uten fysiske skader.

Det var jenta på 16 år som meldte fra til nødetatene. Hennes mor er en av de avdøde. Begge søstrene på 11 år og 16 år ble avhørt av politiet i går. Søstrene ivaretas av sine pårørende og kommunens kriseteam.

Siktede får oppnevnt forsvarer, advokat Tor Haug. For de etterlatte søstrene er bistandsadvokat Anne Cathrine Præsteng oppnevnt. Det vil bli oppnevnt bistandsadvokat for de øvrige etterlatte.

Hovedfokus videre er på etterforskningen, men vi fortsetter også å følge opp etterlatte og pårørende.