De pårørende til kvinnen er nå varslet.

Den siktede var samarbeidsvillig forklarte seg i går om selve hendelsen og sin relasjon til den avdøde kvinnen. Foreløpig obduksjonsrapport viser at den kvinnen døde som følge av stikkskadene hun ble påført. Dette samsvarer med hva siktede har forklart gjennom avhør. Den var den siktede selv som meldte ifra til politiet om hendelsen.

Politiet jobber fortsatt for fullt med etterforskningen. Det vil også gjennom dagen gjennomføres undersøkelser på stedet og foretas flere avhør. Det er gjort flere beslag som skal gjennomgås. Politiets fokus fremover vil være kartlegging av siktedes skyldevne, hvor det blant annet vil bli gjennomført en full rettspsykiatrisk undersøkelse, innhenting av opplysninger om siktede og avhør av personer som kan gi opplysninger om hans bakgrunn.

Siktede ble mandag varetektsfengslet i fire uker, hvorav to av disse med brev- og besøksforbud.

Den avdøde kvinnen var i 30-årene og latvisk statsborger. Den siktede mannen er i 30-årene og fra Serbia.

Bistandsadvokat er Nina Emilie Braathen Hjortdal.

---

--------------------------------------------------------------------------------------------

Pressemelding utsendt mandag 8. januar 2024:

Etterforskningen pågår fortsatt for fullt etter at en kvinne ble funnet drept på
Fefor Høyfjellshotell lørdag kveld. Pårørende er fortsatt ikke varslet.

Arbeidet med å varsle pårørende i kvinnens hjemland pågår, og en bistandsadvokat vil bli oppnevnt av tingretten.

Politiet har gjennomført avhør av ansatte ved hotellet og dette fortsetter i dag. Samtidig pågår det fortsatt tekniske undersøkelser på stedet.

Siktede ivaretas av helsevesenet, og politiet vil i løpet av mandag begjære mannen varetektsfengslet. Politiet har bedt om fire uker, hvorav to av disse med brev- og besøksforbud. Fengslingsmøtet vil gjennomføres som kontorforretning uten at den siktede til stede.

Politiet har ikke avhørt mannen og har på nåværende tidspunkt ingen flere opplysninger å gå ut med. Den foreløpige obduksjonsrapporten vil kunne si noe om dødstidspunkt og dødsårsak.

Tematikken med voldsalarm er ikke relevant i denne hendelsen.

------------------------------------------------------------------------------------------

Pressemelding utsendt søndag 7. januar 2024:

Ei kvinne ble i går kveld funnet død på Fefor Høyfjellshotell, Nord-Fron kommune i Gudbrandsdalen. En mann er pågrepet og siktet for drap.

Det er ikke sikker identitet på kvinnen og hennes pårørende er ikke varslet.

Politiet mottok lørdag kveld klokka 21.29 melding om at ei kvinne var funnet død. Av etterforskningsmessige hensyn ønsker vi ikke å si noe om hvem som meldte fra om dette.

Politiet startet lørdag kveld etterforskningen og ba Kripos om bistand. Det har vært kriminalteknikere på hotellet i natt og det er gjennomført avhør. Politiet fortsetter i dag både med tekniske undersøkelser og avhør for å belyse hva som har skjedd. Kvinnen vil bli obdusert.

Det er gjort flere beslag og politiet har kontroll på det som formentlig er drapsvåpenet. Det gjenstår fortsatt vitneavhør og politiet kan derfor ikke å gi opplysninger knyttet selve hendelsen eller drapsvåpenet.

Det ble raskt tatt kontroll på antatt gjerningsperson etter at politiet ankom hotellet, og det er ikke mistanke om at det skal være flere gjerningspersoner involvert.

Hverken kvinnen eller mannen har lokal tilhørighet. Det er en relasjon i mellom dem, og den konkrete relasjonen vil bli kartlagt under etterforskningen.