Politiet fikk melding om dødsfallet via AMK klokka 06.49, som igjen hadde blitt varslet av mannens samboer. Mannen og kvinnen skal ha vært alene på hytta, og politiet har torsdag pågrepet kvinnen. Kvinnen ble pågrepet i Oslo politidistrikt.

Både mannen og kvinnen er i 70-årene. Ingen av dem er tidligere straffedømt.

– Det var funn på stedet som førte til at jourhavende jurist, politifaglig etterforskningsleder, krimteknikere og politipatruljen drøftet dødsfallet. På bakgrunn av drøftingene og retningslinjene for begjæring av obduksjon, besluttet jourhavende jurist at mannen skulle obduseres, sier politiadvokat Mali Svendsen.

Den foreløpige obduksjonsrapporten ble levert politiet onsdag.

Kvinnen har fått oppnevnt Helge Hartz som forsvarer, og hun ble avhørt torsdag. Det er gjennomført og vil bli gjennomført flere avhør av familie og venner.

Politiet foretar kriminaltekniske undersøkelser både i fritidsboligen og i parets hjem. Det gjøres også undersøkelser rundt eiendommen, og politiet ber om at ingen lager nye tråkk/spor i området.

– Av hensyn til etterforskningen kan vi per nå ikke opplyse om dødsårsaken eller hva som er blitt fortalt i avhør, sier Svendsen.

Kvinnen vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag klokka 13.00 i Østre Innlandet tingrett på Hamar. Hun er siktet for drap, men erkjenner ikke straffeskyld.