Politiet jobber videre med avhør av vitner og innhenting av video og andre digitale spor som kan kaste lys over saken.

Den siktede mannen i 30-årene forklarte seg i avhør lørdag, men avhøret er ikke gjennomlest.

– I avhør erkjenner han de faktiske forhold, men vi må komme tilbake til bakgrunnen for hvorfor dette skjedde, sier Anja Ruud.

Obduksjonen av avdøde gjennomføres i dag, og politiet kan ikke si noe om dødsårsaken før den foreløpige obduksjonsrapporten foreligger.

Mediekontakt:

Politiadvokat Anja Ruud er tilgjengelig for mediene på telefon 488 86 890 mellom klokka 15.00 og 15.30.

Medier som ønsker intervju for TV, kan møte på Kongsvinger politistasjon klokka 15.30 og Ruud er tilgjengelig fram til klokka 16.00.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Publiser 28. januar:

Politiet har fått kontakt med sjåføren som den siktede mannen i 30-årene haiket med til Kongsvinger. 

– Sjåføren er avhørt som vitne, opplyser politiadvokat Anja Ruud.

Hva vedkommende har fortalt, kan politiet av etterforskningsmessige hensyn ikke gå ut med.

Den siktede mannen i 30-årene blir framstilt for varetektsfengsling i Østre Innlandet tingrett søndag formiddag. Siktede samtykker til fengsling, og fengslingsmøtet foregår som kontorforretning.

Påtalemyndigheten har begjært mannen fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud og full isolasjon i to uker.

– Avhør av siktede startet lørdag, men er ikke ferdigstilt. Han har så langt i sin forklaring knyttet seg til voldshandlingen mot fornærmede på fornærmedes bopel fredag 26. januar 2024. Han har ikke tatt stilling til straffeskyld, sier Ruud.

Politiet fortsetter arbeidet med tekniske og taktiske undersøkelser utover dagen i dag. Fornærmede vil trolig bli obdusert mandag 29. januar.

Det vil ikke bli gitt ytterligere kommentarer fra politiet i dag.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Publisert 27. januar:

En mann ble fredag 26. januar pågrepet og siktet for drapet på Aina Sigrun Hynne (75). Navnet på avdøde frigis i samråd med de pårørende. Siktede vil avhøres i dag, og fremstilles for varetekt i morgen formiddag. Siktelsen er utvidet til også å omhandle hensettelse i hjelpeløs tilstand.

Politiet har fortsatt ikke mistanke om at det skal være flere involvert i hendelsen. Siktede ble pågrepet i går etter at han selv meldte seg for politiet i går ca kl. 12.45. Pågripelsen gikk rolig for seg.

Det ble gjennomført prejudisiell undersøkelse av siktede i går, og siktede sitter i politiavhør i dag sammen med sin forsvarer. Han har ikke tatt stilling til straffskyld.

Det gjenstår fremdeles en rekke etterforskningsskritt, herunder blant annet kriminaltekniske undersøkelser på åstedet med kriminalteknikere fra Innlandet politidistrikt. Videre vil det gjennomføres flere vitneavhør igjennom dagen.

Politiet har gjort beslag i saken, men av etterforskningshensyn vil ikke politiet gå noe nærmere inn på dette på nåværende tidspunkt. Det kan heller ikke sies noe mer om fornærmedes skader.

Når det gjelder relasjonen mellom siktede og avdøde, så har politiet fått informasjon om at avdøde frivillig har hjulpet siktede med praktiske gjøremål over lengre tid.

Politiet ønsker fremdeles tips. Politiet er særlig interessert i å komme i kontakt med eventuelle person(er) som har fraktet en haiker fra området sør for Kirkenær til Kongsvinger fredag formiddag. De bes kontakte politiets tipstelefon: 94016555, alternativt 02800 så raskt som mulig.

Forsvarer er Frode Aabak.
Bistandsadvokat er Jan Erik Myrvold.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Publisert 26.01.24

Politiet har startet etterforskning etter at en kvinne ble funnet hardt skadet på en adresse i Kirkenær i Grue kommune. Kvinnen døde senere som følge av skadene. En mann er pågrepet og siktet for drap.

Politiet har ikke mistanke om at det skal være flere involvert i hendelsen eller at det er fare for andre. Det ble raskt tatt kontroll på antatt gjerningsperson etter at han selv meldte seg for politiet på Kongsvinger politistasjon ca. klokken 1245 i ettermiddag. Han ble pågrepet på stedet og ble først siktet for forsøk på drap, men siden fornærmede døde av skadene er siktelsen nå endret til drap.

På bakgrunn av siktedes egne opplysninger til politiet, rykket politiet ut til en privat adresse på Kirkenær. En kvinne ble da funnet hardt skadet og ble fraktet til Kongsvinger sykehus. Hun døde senere av de påførte skadene.

Siktede har selv opplyst at han kjørte av veien mellom Kirkenær og Kongsvinger, og fikk haik videre til Kongsvinger. Politiet ønsker å komme i kontakt med den eller de som har kjørt en haiker til Kongsvinger på formiddagen i dag. De bes kontakte politiets tipstelefon: 94016555, alternativt 02800 i løpet av natten.

Det gjennomføres nå både tekniske og taktiske etterforskningsskritt for å belyse hva som har skjedd, og politiet kan derfor ikke å gi opplysninger knyttet selve hendelsen eller eventuelle beslag.

Kvinnen vil bli obdusert.

Politiet jobber nå med å få klarhet i relasjonen mellom fornærmede og siktede. Ut i fra de opplysningene politiet har nå er det grunn til å tro at siktede og avdøde kjente hverandre.

Pårørende til kvinnen er varslet.