– Politiet kan bekrefte at avdøde ble skutt, men vi kan ikke per nå kommentere noe om hendelsesforløpet, sier politiadvokat Christine Lundstein.

Forsvarer og bistandsadvokat er orientert.

Etterforskningen av drapet pågår fortsatt for fullt med bistand fra Kripos. Hvilke beslag som er gjort i saken, kan politiet av hensyn til etterforskningen ikke si noe om.

Det er per nå ingen andre som har status som siktet.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Publisert lørdag 16. mars:

Mannen som fredag ble pågrepet og siktet for drapet på en mann i 40-årene blir ikke fremstilt for varetektsfengsling. Han er fortsatt siktet for drap.

– Påtalemyndigheten vurderer at mistankegrunnlaget ikke er tilstrekkelig for å begjære varetektsfengsling. Med den oversikten som vi per nå besitter, mener vi at mistankegrunnlaget er noe svekket siden pågripelsen, sier politiadvokat Christine Lundstein.

Forsvarer og bistandsadvokat er orientert om beslutningen.

Etterforskningen av drapet pågår for fullt og Innlandet politidistrikt får både teknisk og taktisk bistand fra Kripos.  

– Politiet jobber fremdeles med kriminaltekniske undersøkelser på åstedet og å kartlegge avdødes bevegelser og kontakter i tiden før hendelsen. Det har vært, og vil bli, gjennomført en rekke avhør og innhenting av digitale spor, sier Lundstein.

Det er per nå ingen andre som har status som siktet.

Dersom personer som har oppholdt seg i Austvatn i Nord-Odal og har video i form av overvåkingskamera, viltkamera eller dashbord-kamera i perioden 14.03.24 fra klokka 18 til ca. klokka 03.00 15.03.24, ønsker politiet at de tar kontakt på 02800.

– Vi ber også andre som kan ha opplysninger i saken om å kontakte politiet, sier Lundstein.

 

Mediehenvendelser:

Politiadvokat Christine Lundstein er tilgjengelig for media klokka 13.45-14.45 på nummer 488 86 890. Mediene som ønsker å møte henne på Kongsvinger politistasjon, kan avtale det på telefon.

(Vi minner om at det ikke er anledning å sende SMS til dette nummeret, og at det kun er betjent i oppsatt tidsrom)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Publisert 15. mars 2024:

En mann i 40-årene ble sent torsdag kveld funnet død i en bolig i Nord-Odal. En mann i 30-årene er pågrepet. Det er en relasjon mellom de to. Pårørende er varslet.

Politiet fikk melding via AMK klokka 23.20 om at en person var hardt skadet på adressen. Da nødetatene kom fram til stedet, ble vedkommende erklært død.

– Vi har startet drapsetterforskning og er i gang med kriminaltekniske undersøkelser og innhenting av avhør. Mannen som er funnet død, vil bli obdusert, og vi kan per nå ikke si noe om dødsårsak. Politiet har gjort flere beslag, sier politiadvokaten Christine Lundstein.

Hvilken relasjon det er mellom de to, vil ikke politiet kommentere på nåværende tidspunkt.

Forsvarer til mannen i 30-årene er Petter Bonde.