– Politiet har foretatt ytterligere kriminaltekniske undersøkelser i lavvoen hvor levningene etter avdøde ble funnet, sier politiinspektør Liv Hilde Nytrøen.

Kvinnen som er siktet for drap eller medvirkning til drap, blir fredag framstilt for varetektsfengsling. Hun har samtykket til at fengslingsmøtet går som kontorforretning, men samtykker ikke til videre fengsling.

Basert på funn og nye opplysninger, tas det fortløpende avhør av vitner. Siktede er også avhørt på nytt, hvor hun blant annet har blitt konfrontert med flere av politiets funn og andre saksopplysninger.

– Politiet kan ikke gå inn på hva kvinnen har forklart eller hvilke nye opplysninger vi har fått, sier Nytrøen.

Politiet har ikke mottatt den endelige obduksjonsrapporten. Politiet venter også på samlerapporter fra kriminalteknikerne, Kripos og Oslo universitetssykehus, samt svar på enkelte analyser.

Politiet har jobbet mye med ulike digitale spor. Dette innebærer gjennomgang av både siktede og avdødes sosiale medier, telekommunikasjon, bompassering, kontoopplysninger, kontoer på Finn, bruk av ulike streaming-tjenester, få oversikt over kjøpshistorikk, kontroll på kameraovervåking og analyse av tekniske gjenstander.

– Dette er et stort og omfattende materiale som det fortsatt arbeides med å få oversikt over, samt at det skal utarbeides rapporter fra gjennomgangen av det sikrede materialet, opplyser Nytrøen.

Det er ingen nye mistenkte i saken.

Siktedes familie opplyser via pårørendekontakt at de ønsker ro fra media.

Mediekontakt:

Politiinspektør Liv Hilde Nytrøen er tilgjengelig for media klokka 12:00-12:45 på nummer 488 86 890