Illustrasjon over trafikkplan Valderøya - Sommerfest Giske 2017
Illustrasjon over trafikkplan Valderøya - Sommerfest Giske 2017. Bruk busstilbudet enten fra byen, Spjelkavik/Moa eller fra Ytterland.
FotoIllustrasjonsfoto politiet.

- Privatbiler vil ikke få anledning til å svinge til venstre mot Ytterland når de kommer ut av tunellen på Valderøya. Alle vil bli dirigert videre og må kjøre via Gjøsund og videre rundt øya til Ytterland dersom de skal til Sommerfesten på Giske, sier Giske-lensmann Hans-Eirik Pettersen.

Bakgrunnen for den planlagte reguleringa av trafikken er selvsagt erfaringene med stor tilstrømming til Sommerfesten på Giske.

- Trafikken utover til Giske har vært så stor i timene før Sommerfesten, at det flere ganger har dannet seg køer nede i tunellene og det er noe vi – for enhver pris – vil unngå. Samtidig er det et forebyggende tiltak, siden akkurat dette krysset er sterkt belastet med ulykker, sier Pettersen.

Politiet har planlagt de trafikale tiltakene sammen med arrangøren.

- Restriksjonene som vi innfører på Valderøy, vil bare omfatte privatbiler. Bussene vil få anledning til å kjøre av til venstre mot Ytterland og Giske når de kommer ut av tunnelen. Derfor ønsker vi å oppfordre flest mulig av de som skal på Sommerfesten til å ta buss fra byen, sier lensmannen.

Politiet er opptatt av at ikke øysamfunnet skal bli lammet av kaos i trafikken.

- Det er mange som skal på Sommerfesten, og mange skal rekke fly og atter andre skal besøke våre flotte turistattraksjoner. Vi ber om forståelse for innførte tiltak som vil gjøre at alle får en flott opplevelse, enten på sommerfesten eller i reisen mot andre destinasjoner, avslutter lensmann Hans-Erik Pettersen.