Politiet er takknemlige overfor alle som har kommet med informasjon om den savnede Torben Liliegaard, som ble meldt savnet fra Danmark 13. august 2019, og etterlyses av norsk og dansk politi.

– Vi har mottatt mange interessante tips som har gjort at vi har et vesentlig bedre grunnlag for å arbeide videre med saken. Basert på det vi har mottatt, anser vi det for å være gode sjanser for at savnede er i live og fortsatt i god behold, sier politikontakt ved Valle og Bykle lensmannskontor, Dag Hovden.

– Vi har en viss bekymring når det gjelder hans fysiske og psykiske helse, samt når det gjelder hans tilgang på forsyninger, sier Hovden.

Er trolig fortsatt i Setesdal

– Ut fra de mottatte opplysningene er det mye som tyder på at han har ferdes i Setesdal Austhei, fra Berdalsbu og sørover langs turistforreningens løypenett forbi Bjørnevasshytta og Hovstøyl. Det er også gjort observasjoner som kan tyde på at han har vært på "Bispevegen" mellom Hovstøyl og Valle. Det er også opplysninger som kan tyde på at han har tenkt å følge løypenettet til Dølemo, og det er en mulig observasjon av en person som kan passe til beskrivelsen i nærheten av Gjøvdal, ikke langt fra Rukkevassdammen, sier Hovden.

Vi ber om at folk som ferdes i Setesdal Austhei er ekstra oppmerksomme og melder fra til Politiet så snart som mulig om aktuelle observasjoner. Vi er også interesserte i å komme i kontakt med folk som har gjort relevante observasjoner, både i Setesdal Austhei og andre steder, og som ikke tidligere har meldt fra til Politiet om disse.

Beskrivelse av savnede

Dansk mann, 66 år, rundt 175 høy, omtrent 80 kg med normal kroppsbygging. Han har grått hår og bruker briller.

Videre beskrives savnede som veldig introvert, og med "autistiske trekk" i form av måten han snakker og forstår andre mennesker på. De som kjenner ham tror ikke han vil ta kontakt med ukjente mennesker, heller ikke om han trenger hjelp.

Da han dro fra Danmark var han iført mørkegrå turjakke, rutete skjorte og mørkegrå turbukse. Han var iført sandaler, men hadde med seg turstøvler. Savnede hadde vandrestav og en stor, tofarget ryggsekk (grå, ukjent merke). Det var festet en sovepose på toppen av ryggsekken.

Tips meldes inn til politiet i Agder på tlf. 02800 / +47 38 13 60 00, eventuelt til politiet i Valle og Bykle på telefon 37 93 69 00.

 

For media:

Kontaktperson i denne saken er politioverbetjent/tjenestestedsleder ved Valle og Bykle lensmannskontor. Han kan nås på telefon 37 93 69 02 eller 90 88 16 12.

Bilde av savnet dansk borger
Bilde av savnet dansk borger