Søket etter mannen vil starte torsdag 5. september på formiddagen.

I den forbindelse ønsker politiet flest mulig tips av folk som kan ha sett vedkommende.

– For å få til et mest mulig nøyaktig søk etter mannen ønsker vi tips dersom noen kan ha sett ham. Da kan vi fokusere søket i disse områdene, og sjansene for å finne ham vil være større, sier operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt.

Torben Liliegaard (se bilder under) ble meldt savnet fra Danmark 13. august 2019, og har vært etterlyst av norsk og dansk politi.

Politiet tror, ut ifra tidligere tips, at mannen har ferdes i Setesdal Austhei, fra Berdalsbu og sørover langs turistforreningens løypenett forbi Bjørnevasshytta og Hovstøyl. Det er også gjort observasjoner som kan tyde på at han har vært på "Bispevegen" mellom Hovstøyl og Valle. Det er også opplysninger som kan tyde på at han har tenkt å følge løypenettet til Dølemo, og det er en mulig observasjon av en person som kan passe til beskrivelsen i nærheten av Gjøvdal, ikke langt fra Rukkevassdammen.

Politiet ber igjen om at folk som ferdes i Setesdal Austhei er ekstra oppmerksomme og melder fra til Politiet så snart som mulig om aktuelle observasjoner. Vi er også interesserte i å komme i kontakt med folk som har gjort relevante observasjoner, både i Setesdal Austhei og andre steder, og som ikke tidligere har meldt fra til Politiet om disse.

Beskrivelse av savnede:

Dansk mann, 66 år, rundt 175 høy, omtrent 80 kg med normal kroppsbygging. Han har grått hår og bruker briller.

Videre beskrives savnede som veldig introvert, og med "autistiske trekk" i form av måten han snakker og forstår andre mennesker på. De som kjenner ham tror ikke han vil ta kontakt med ukjente mennesker, heller ikke om han trenger hjelp.

Da han dro fra Danmark var han iført mørkegrå turjakke, rutete skjorte og mørkegrå turbukse. Han var iført sandaler, men hadde med seg turstøvler. Savnede hadde vandrestav og en stor, tofarget ryggsekk (grå, ukjent merke). Det var festet en sovepose på toppen av ryggsekken.

Bilder av teltet hans ser dere under.

Tips meldes inn til politiet i Agder på tlf. 02800 / +47 38 13 60 00, eventuelt til politiet i Valle og Bykle på telefon 37 93 69 00.

Media:
Kontaktpersoner i denne saken er politioverbetjent/tjenestestedsleder ved Valle og Bykle lensmannskontor (37 93 69 02 eller 90 88 16 12) eller innsatsleder ved Valle og Bykle lensmannskontor, Kai Henning Nord Myklebust (40 03 83 55).

 

Torben Liliegreen
Torben Liliegreen.
FotoPolitiet
Torben Liliegreen
Torben Liliegreen.
FotoPolitiet
Teltet til den savnede
Teltet til den savnede.
FotoPolitiet
Teltet til den savnede
Teltet til den savnede
FotoPolitiet