Stavanger lufthavn politistasjon har så langt kun utstedt nødpass. Nå tilbyr de ordinære pass i en to uker lang prøveordning.
Stavanger lufthavn politistasjon har så langt kun utstedt nødpass. Nå tilbyr de ordinære pass i en to uker lang prøveordning.

Sør-Vest politidistrikt vil mot slutten av mars tilby ordinære pass ved Stavanger lufthavn politistasjon. Dette er en to uker lang prøveordning for å kartlegge om innbyggerne er interessert i tilbudet.

- Allerede nå er det lagt ut ledige timer for potensielle kunder i uke 13 og 14. Vi vil i denne perioden tilby ordinære pass alle hverdager. Det er viktig at kunder bestiller time via politiets nettsider, da vi ikke har anledning til å legge til rette for drop in, forklarer Kjetil Optun, lokal innføringsansvarlig for pass og nasjonale ID-kort.

334 tilgjengelige timer

Stavanger lufthavn politistasjon ligger i 3. etasje i hovedbygget og har så langt kun utstedt nødpass, men en vil nå se på om det er behov for et tilbud som også inkluderer ordinære pass.

- I vårt politidistrikt er det nå seks lokasjoner som utsteder ordinære pass. Vi vet at tiden rundt påske er starten på høysesong, og derfor er det interessant å se om interessen for flere tilgjengelige passtimer er tilstede. Dette vil gi oss et godt grunnlag for å kunne vurdere om vi skal gjøre ordningen på Sola permanent, sier Optun.

I løpet av de to ukene prøveordningen pågår er det 334 timer innbyggerne kan benytte seg av. Kjetil Optun tror det vil lønne seg å være tidlig ute dersom en er interessert i en av disse.

Parkering

  • Gjester ved Stavanger lufthavn Sola kan ikke parkere gratis.
  • Kunder for både ordinære pass og nødpass kan parkere på korttidsparkeringen P1, som for tiden er ved siden av P7, i tidsrommet kl 08.00-15.00 (16.30 på langdagene).
    Kostnad: 10 kroner for en time, deretter normal takst.
  • Du må selv passe på at bilens kjennetegn blir registrert i forbindelse med ekspederingen i passluken før du kjører ut av området igjen.
  • Du kan betale for parkeringen ved bruk av app eller nettside (Apcoa Flow), eller i automat.