- Torsdag 1. oktober på ettermiddagen ble en mann pågrepet og siktet i forbindelse med brannen. Han er fredag siktet etter straffeloven § 356 (uaktsom fremkalling av fare for allmenheten). Mannen har lokal tilknytning, sier politiinspektør Knut Meek Corneliussen i Møre og Romsdal politidistrikt. Politiet har begjært mannen varetektsfengslet i 2 uker. Romsdal tingrett vil i løpet av fredag avholde rettsmøte til behandling av fengslingsbegjæringen.

- De første krimtekniske undersøkelsene knyttet til boligkomplekset er gjennomført og disse forsetter utover på fredag, opplyser politiadvokaten. Han opplyser også at det øvrige etterforskningsarbeidet med avhør av vitner og den siktede pågår.

Det var torsdag 1. oktober at det kom inn melding om en brann i en kommunal bygning som huser flyktninger og også andre beboere. Politiet fikk tidlig kontroll på alle beboere i bygningene som brannen omfattet og i alt ble det evakuert 34 personer fra stedet. Noen av disse var lettere brannskadet/røykpåvirket men ingen livstruende. I en periode var også togstrekningen stengt under slukningsarbeidet.

Politiet er fortsatt interessert i videofilmer eller stillbilder som er tatt da brannen ble oppdaget. Tips politiet via Nettpatruljen (på Facebook eller Instagram) eller bruk nettsida tips.politiet.no.