Delbart lanseres i Sverige
Svensk politi lanserer «Delbart?»

Siden «Delbart?» ble lansert i Norge har titusenvis av elever mellom 13 og 16 år vært gjennom undervisningsopplegget. I «Delbart?»  går politiet gjennom en interaktiv presentasjon der ungdommene blir utfordret på spørsmål og dilemmaer om ulovlig bildedeling. Nå får svenske skoleelever tilbud om det samme.

– Det er rett og slett veldig stas at «Delbart?» nå skal lanseres i Sverige. Det viser at vi har laget en god forebyggede pakke om en tematikk som ikke bare treffer ungdom i Norge, fortsetter Matheson, sier Lise Matheson, leder av Seksjon for internettrelaterte overgrep ved NC3, Kripos

– Vi hoppas att fler ska be om hjälp

I Sverige lanseres «Delbart?» onsdag 24. mars.

–Inom ramen för samarbetet mellan de nordiska polismyndigheterna har vi uppmärksammat Norges framgångsrika satsning Delbart och vi är mycket glada för att ha kunnat översätta och anpassa satsningen till Sverige, säger Ritha Söderberg, gruppchef Noa, SC3, internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn hos Polismyndigheten.

Svensk politi har kjøpt inn, oversatt og tilpasset innholdet i «Delbart?» til svenske forhold. Undervisningsopplegget gjøres tilgjengelig for lærere, og andre voksne som jobber med barn på polisen.se/delbart.

– Med Delbart-satsningen vill svenska polisen ge skolan, föräldrar och barn verktyg för en tryggare tillvaro på nätet. Vi hoppas att fler ska be om hjälp och anmäla till polisen, säger Söderberg

Undervisningsopplegget har vist seg å være engasjerende og et godt hjelpemiddel for å lære om ulovlig bildedeling.

Da «Delbart?» ble lansert i 2019 var det et opplegg for politiet til bruk for målgruppen 13 – 16 år. Siden den gang har undervisningsopplegget blitt tilgjengelig for alle voksne som jobber med barn, og Kripos har utvidet målgruppa til også å gjelde barn fra 5. -7. klasse.

«Delbart?» er laget i samarbeid med Wergeland Apenes, Atyp og filmen er produsert at Férdi film.