Etterforskningen har vært omfattende og det er avdekket en virksomhet hvor store mengder heroin og amfetamin er blitt smuglet fra Oslo til Tromsø månedlig siden 2018.

– Dette nettverket fremstår som godt organisert med tilhørende logistikk for frakt av narkotika og kontanter, som har forsynt Troms med heroin i flere år, sier politiinspektør Yngve Myrvoll.

Etterforskningen har vært rettet mot kjernen i denne virksomheten som består av 9 sentrale aktører.

Disse er i aldersgruppen 20-50 år og de fleste er norske statsborgere som tilhører et somalisk miljø. Siden august 2020 har flere av disse sittet varetektsfengslet i ulike tidsrom.

Foruten den sentrale kjernen er det flere personer som er siktet i Troms for mindre involvering i forbindelse med behandling av penger eller mottak av heroin eller amfetamin ment for videresalg.

– Det er beslaglagt større mengder heroin og amfetamin i Tromsø og Oslo i forbindelse med etterforskningen, hvorav det største enkeltbeslaget er cirka 700 gram heroin på en privatadresse i Tromsø, sier Myrvoll.

Politiet vurderer at dette nettverket i flere år har distribuert store mengder heroin i Nord-Norge. Saken er i en avsluttende etterforskningsfase og vil etter hvert bli oversendt statsadvokaten.