Grensekontroll Magnormoen
MAGNORMOEN: Politiet står blant annet ved grenseovergangen på Magnormoen.

Politiet forventer økt trafikk ved grenseovergangene mot Sverige etter regjeringens endringer i innreiserestriksjonene og karantenekrav fra natt til 2. august. For å unngå kø anbefales reisende å benytte grensepasseringene på andre tidspunkt enn mellom kl. 13.00-19.00.

- Ha nødvendig dokumentasjon klar ved grensepassering. Da får vi en bedre trafikkavvikling i grensekontrollen, og ventetiden blir kortere, sier politistasjonssjef i Kongsvinger, Gjermund Thoresen.

I Innlandet politidistrikt er det kun tre grenseoverganger mellom Norge og Sverige som kan benyttes:

  1. Magnormoen i Eidskog, åpen hele døgnet
  2. Riksåsen i Kongsvinger, åpent deler av døgnet 
  3. Støa i Trysil, åpent deler av døgnet

Anmelder ulovlige passeringer

Det er ikke tillatt å benytte seg av andre grenseoverganger enn de som er åpne. Dette gjelder uavhengig av hvilke innreiserestriksjoner og karantenekrav som er gjeldende til enhver tid.

Enhver som passerer grenseovergangene utenom åpningstid eller passerer stengte grenseoverganger blir anmeldt for ulovlig grensepassering. Den som forsøker seg på en slik grensepassering kan også bli anmeldt.

Den som forsettlig/med vilje foretar en ulovlig grensepassering vil bli straffet med en bot på kroner 10.000.

Den som uaktsomhet foretar en ulovlig grensepassering vil bli straffet med en bot på kroner 5.000.

For oppdatert informasjon om regler for innreise og opphold, samt dokumentasjon som må fremlegges ved grensepassering, sjekk regjeringen.no og fhi.no.

 

  • Grensekontroll