Kl. 05:20 fikk politiet melding om at en person truet flere bilister med kniv og forsøkte å komme seg inn i flere biler på E18 ved Bygdøylokket i retning sentrum. Da politiet kom til stedet observerte de at han oppførte seg truende mot bilførere, og forsøkte å ta seg inn i biler.

For å unngå skader på tredjepersoner ble politiet nødt til å avfyre skudd mot personen.

Det er ikke informasjon om at andre personer er skadet.

Gjerningspersonen ble pågrepet av politiet. Han er nå til behandling på sykehus.

Det er gjennomført avhør av fornærmede på stedet og vitner til hendelsen. I tillegg er det tatt kriminaltekniske undersøkelser og det er fortsatt behov for å hente inn flere opplysninger før vi kan konkludere om årsaken til hendelsen. Per nå fremstår dette som en enkelthendelse, som ikke har noen sammenheng med det høye trusselnivået. 

Saken er til etterforskning ved Oslo politidistrikt.

En person siktet for trusler med kniv - oppdatering kl. 13:02

Personen som truet flere personer med kniv ved Bygdøylokket i Oslo i dag er per nå siktet etter straffeloven § 264 for grove trusler med kniv. Mannen som er siktet, er i begynnelsen av 50 årene og er fra tidligere noe kjent for politiet.

Politiet jobber med å hente inn informasjon og avhøre vitner. Det er tre personer som per nå har status som fornærmet i saken.

-Politiet er fortsatt i en tidlig fase av etterforskningen, og det er også for tidlig å si noe om motiv/bakgrunn for hendelsen, sier Sasha Danest Ingebretsen, politiadvokat i Oslo politidistrikt.

Forsvarer i saken er Vegar Aaløkken.