Slik anmelder du svindel og ID-tyveri

Vi har ikke et digitalt skjema for å anmelde svindel og ID-tyveri. Kontakt politiet for å få hjelp med å anmelde.

Det er viktig at du anmelder forholdet til politiet så fort som mulig. På internett forsvinner spor fort. En god start på etterforskningen kan bety mye for saken din.

Det er viktig å ta med all dokumentasjon som kan bety noe for saken når du anmelder. Dette kan for eksempel være logger, e-poster og bilder.

Slik sikrer du spor

Det er nyttig om du sikrer informasjon om all kommunikasjon, brukerkontoer og overføringer av filer eller penger. Det er ulike måter å sikre informasjon på. Hva som er best, kommer an på hva du skal sikre. Her er tre eksempler på sikringsmetoder:

  • Trykk på «Print screen» på tastaturet. Datamaskinen tar bilde av det som er på skjermen. Dette kaller vi et skjermbilde.
  • Trykk på alternativet «Skriv ut». Velg alternativet for å skrive ut i PDF-format.
  • Kopier gjerne lenker eller lengre tekster inn i et tekstdokument.

Synes du dette er vanskelig? Eller er du usikker på hva som er relevant for politiet? Ta gjerne med deg enheten til politiet. Det kan for eksempel være mobilen eller den bærbare pc-en din. Vi sørger for at nødvendig informasjon blir sikret.

 

Finn nærmeste politi for hjelp med å anmelde

Søk med postnummer for å se åpningstider og kontaktinformasjon.

Skriv postnummer eller klikk for din posisjon
  1. Skriv postnummer eller klikk for din posisjon
1 Resultatene er klare. Bruk piltastene eller sveip for å gå opp og ned.

Kontakt banken og forsikringsselskapet

Hvis du er utsatt for svindel, anbefaler vi deg i tillegg å kontakte banken din og forsikringsselskapet ditt. Har overføringen av penger nettopp skjedd? Ring banken umiddelbart og forsøk å stanse overføringen.

Snakke med noen i politiet?

Er du usikker på om du skal anmelde, tipse eller har andre spørsmål rundt dette? Da råder vi deg til å kontakte ditt lokale politi for å få veiledning.

Du kan også gjerne sende en melding til en av politiets nettpatruljer.