Er du utenlandsk statsborger? Skal du oppholde deg i Norge? Da må du enten registrere deg, søke om besøksvisum eller søke om oppholdstillatelse.

Søke om oppholdstillatelse, registrering eller besøk i Norge på nettsidene til Utlendingsdirektoratet (UDI).

Sjekk hvor lang tid det tar  å behandle søknaden.

Når du har fått oppholdstillatelsen, må du møte hos politiet for å få oppholdskort. Vi tar bilde av deg og tar fingeravtrykket ditt.

Du må du bestille time hos politiet i søknadsportalen til Utlendingsdirektoratet (UDI)..

Har du levert søknad i utlandet?

På grunn av koronaviruset, må du ha vært i Norge de siste ti dagene, før du kan møte hos politiet. Du kan ikke ha symptomer på luftveisinfeksjoner ved oppmøte.

Har du søkt om beskyttelse (asyl)?

Til deg som har fått oppholdstillatelse etter å ha søkt om beskyttelse: For å få oppholdskort, må du kontakte politiet for å bestille time.

Når mottar du oppholdskortet?

Det tar cirka 20 dager før du mottar oppholdskortet i posten. Det er viktig at navnet på alle i familien står på postkassen. Posten leverer ikke oppholdskortet dersom personens navn ikke står på postkassen. Da blir oppholdskortet sendt i retur til politiet. 

Har det gått mer enn 20 dager uten at du har mottatt oppholdskortet? Ta kontakt med politidistriktet hvor du leverte søknaden din.

Hvem trenger oppholdskort?

Hvis du er EU/EØS-borger, trenger du ikke oppholdskort. Alle andre som har oppholdstillatelse i Norge, skal ha et oppholdskort. Sjekk hvordan du skaffer deg oppholdskort på nettsidene til UDI.

Har du mistet eller trenger å fornye oppholdskortet?

Har du permanent oppholdstillatelse? Da må du bestille nytt kort i god tid før det gamle kortet går ut.

Du kan også bestille nytt kort hvis du har mistet oppholdskortet ditt, det er ødelagt, inneholder feil eller har blitt stjålet.

Les mer om hvordan du bestiller nytt oppholdskort på UDIs nettsider.

Storbritannia forlot EU 31. januar 2020 med en avtale. Det blir ingen endringer i rettighetene til britiske statsborgere og deres familiemedlemmer, som bor i Norge eller skal flytte til Norge før 31. desember 2020.

Fram til 31. desember 2020 vil det være en overgangsordning og reglene for britiske statsborgere som besøker, bor og arbeider i Norge er akkurat de samme som før.

Du skal fortsatt bruke registreringsordningen for EU/EØS-borgere hvis du skal være her i mer enn tre måneder og du kan søke om varig oppholdsrett i Norge hvis du har vært her i minst fem år. Vi oppfordrer alle britiske borgere og deres familiemedlemmer til å sørge for at de er riktig registrert.

Du finner mer informasjon på UDIs nettsider: Overgangsperiode for engelske statsborgere i Norge frem til 31.desember 2020.

Den siste informasjonen fra norske myndigheter finner du på regjeringens nettsider. Der kan du lese hva brexit betyr for britiske statsborgere som oppholder seg i Norge og om Norge og brexit.

Politiet har ikke noen annen informasjon enn det som står på regjeringens nettsider.