Er du utenlandsk statsborger og skal oppholde deg i Norge? Da må du enten registrere deg, søke om besøksvisum eller søke om oppholdstillatelse.

Søke om oppholdstillatelse, registrering eller besøk i Norge på nettsidene til Utlendingsdirektoratet (UDI).

Sjekk behandlingstiden hos politiet.

Når mottar du oppholdskortet?

Det tar opptil 20 dager før du mottar oppholdskortet i posten. Det er viktig at navnet på alle i familien står på postkassen. Posten leverer ikke oppholdskortet dersom personens navn ikke står på postkassen. Da blir oppholdskortet sendt i retur til politiet. 

Har det gått mer enn 20 dager uten at du har mottatt oppholdskortet? Ta kontakt med politidistriktet hvor du leverte søknaden din.

Søknad om oppholdstillatelse levert før 16. april 2021

Hvis du har levert søknad om oppholdstillatelse før 16. april 2021, skal du, etter at du har fått oppholdstillatelsen, bestille time hos politiet for å få oppholdskort. Politiet tar fingeravtrykk, ansiktsfoto og eventuelt signatur.

Bestill time hos politiet i søknadsportalen til Utlendingsdirektoratet (UDI)..

Søknad om oppholdstillatelse levert etter 16. april 2021

Hvis du leverer søknaden din personlig hos politiet etter 16. april 2021, vil politiet ta fingeravtrykk, ansiktsfoto og eventuelt signatur når du møter opp. Etter at du har fått oppholdstillatelsen, kan politiet i de fleste tilfeller gjenbruke informasjonen de har fått til å bestille oppholdskort uten at du møter opp.

Du får oppholdskortet sendt til din postadresse. Det er derfor viktig at politiet har riktig adresse og at fullt navn på alle som bor på adressen står på postkassen din.

Hvis du har fått beskjed av politiet om å bestille time for oppholdskort, bestiller du time i søknadsportalen til UDI .

Har du søkt om beskyttelse (asyl)?

Til deg som har fått oppholdstillatelse etter å ha søkt om beskyttelse: For å få oppholdskort, må du kontakte politiet der du bor for å bestille time.

Hvem trenger oppholdskort?

Hvis du er EU/EØS-borger, trenger du ikke oppholdskort. Alle andre som har oppholdstillatelse i Norge, skal ha et oppholdskort. Sjekk hvordan du skaffer deg oppholdskort på nettsidene til UDI.

Har du mistet eller trenger å fornye oppholdskortet?

Hvis du har permanent oppholdstillatelse må du bestille time i søknadsportalen til UDI for å få nytt oppholdskort i god tid før det gamle kortet går ut. 

Du kan også bestille time i søknadsportalen for nytt oppholdskort hvis du har mistet oppholdskortet ditt, det er ødelagt, inneholder feil eller har blitt stjålet. 

Les om hvordan du bestiller nytt oppholdskort på UDIs nettsider.