Trenger du oppholdskort?

Hvis du er EU/EØS-borger trenger du ikke et oppholdskort. Alle andre som har oppholdstillatelse i Norge skal ha et oppholdskort.

På nettsidene til UDI finner du informasjon om hvordan du får oppholdskortet ditt.

Har du søkt om beskyttelse (asyl)?

Har du fått oppholdstillatelse etter å ha søkt om beskyttelse må du bestille time hos politiet der du bor for å få oppholdskortet ditt.

Fornye oppholdskortet

Hvis du har permanent oppholdstillatelse og skal fornye oppholdskortet ditt bestiller du time i søknadsportalen til UDI ca. tre måneder før utløpsfristen på kortet.

Mistet eller ødelagt oppholdskort

Hvis kortet er mistet, stjålet, ødelagt, eller inneholder feil, bestiller du time i søknadsportalen til UDI for å bestille et nytt oppholdskort.

Når mottar du oppholdskortet?

Det tar opptil 20 arbeidsdager før du mottar oppholdskortet i posten.

Alle navn må stå på postkassen

Det er viktig at navnet på alle i familien står på postkassen. Posten leverer ikke oppholdskortet dersom personens navn ikke står på postkassen, da sendes oppholdskortet i retur til politiet.

Har det gått mer enn 20 arbeidsdager uten at du har mottatt oppholdskortet?

Det tar 14 arbeidsdager før politiet mottar oppholdskortet i retur fra posten. Når vi får kortet i retur kontakter vi deg på telefon eller e-post for å avtale når du kan hentet kortet hos politiet. Ta kontakt med politidistriktet hvor du leverte søknaden din hvis det har gått mer tid enn 20 dager, og du ikke har blitt kontaktet. 

Pris og gebyr

På nettsidene til UDI finner du priser for oppholdskort.